HBSV 4 en Sportclub Irene 4 knokken zich naar gelijkspel

5 maart 2023: HBSV 4 – Sportclub Irene 4 1-1

Afgelopen weekend stond er in de 6e klasse-21 een heuse topper op het programma. Koploper HBSV ontving op sportpark Schansheide nummer twee Sportclub Irene. Sportclub Irene heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en staat een punt achter op de koploper, niet verliezen was dus het devies. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Beide trainers konden zich vinden in het gelijke spel. Voetballend was Sportclub Irene de betere maar HBSV zette er een flinke portie arbeidsethos tegenover.
Trainer Vestjens:
‘De eerste twintig minuten ben je heer en meester in Hout-Blerick en krijg je het thuispubliek helemaal stil. Wellicht had dit te maken dat de enige toeschouwer uit Hout-Blerick niemand had om tegen te praten, maar toch is dit een groot compliment naar mijn spelers toe’. Na onze 1-0, een terechte penalty overigens, werd er niet meer gevoetbald en hanteerden we de lange bal. Hierdoor kon HBSV in hun kracht komen en geven we de wedstrijd uit handen. De ongelukkige 1-1 net voor rust zorgde voor aardig wat frustratie in mijn team. Precies díe frustraties moesten we op een positieve manier omzetten in de tweede helft’.

Zoals trainer Vestjens al aangaf waren de eerste twintig minuten in het voordeel van Sportclub Irene. Peter Coort gaf een mooie steekbal op Martijn Kessels die goed naar het doel kruiste. De back van HBSV kon niets anders dan Kessels neerhalen en de bal belandde op de stip. Ricky Schouren ging achter de bal staan en schoot de bal in zijn vertrouwde hoek, 0-1.
Sportclub Irene stopte met voetballen en HBSV kwam meer in haar kracht met het vechtvoetbal wat ontstond. Tot echte kansen leidde dit echter niet. Een van de weinige schoten op doel eindigde in het net achter doelman Erik Rogge. De goalie verkeek zich volledig op een ogenschijnlijk houdbare bal en HBSV kwam terecht, maar met het nodige geluk, op gelijke hoogte, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf waren er wederom weinig kansen te noteren. Sportclub Irene vond een gelijkspel, gezien de stand in de competitie, voldoende. HBSV was niet bij machte om de Tegelse defensie uit elkaar te trekken.

Met een beetje geluk had Sportclub Irene in de absolute slotfase nog de overwinning kunnen stelen maar Peter Coort had het vizier ditmaal niet op scherp.
Coort hierover:
‘Zo’n hele week in de sportschool vertoeven hakt er toch wel in. Afgelopen maandag en dinsdag heb ik me nog voornamelijk gericht op mijn chest maar de dagen daarna was het ‘legday’. Vandaar dat ik geen kracht meer in mijn benen had om de bal nog gecontroleerd richting doel te krijgen. Helaas kan het niet elke week feest zijn’.

Ditmaal maar een half kantje wedstrijdmateriaal en dat terwijl het de belangrijkste wedstrijd van het seizoen was. Ik zou nog wel een moment uit de wedstrijd kunnen beschrijven maar Ferry de R. (wegens privacy redenen wil hij niet volledig bij naam genoemd worden red.) heeft onze verslaggever gevraagd om zijn gele kaart, met een rood randje niet te benoemen. De jongen die zijn enkels onder zijn knieschijven had zitten en de komende weken in de ziektewet zit vond het ook niet nodig om verdere aandacht aan het voorval te schenken. De traumahelikopter hoefde niet te landen en de speler in kwestie kon na een paar biertjes in de kantine het sportpark lopend verlaten. Joey Kooij zou dit moment echter wel bestempelen als ‘bewust onsportief gedrag’.

Doelpuntenmaker: Ricky Schouren

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email