Hattrickheld Bachiri pijnigt Blerick

Sportclub Irene in de Media

Dagblad de Limburger 26 september 2022

Titelkandidaat Sportclub Irene schoot gistermiddag uit de startblokken in het eerste competitieduel. Met een hattrick legde Amine Bachiri (19) hoogstpersoonlijk SV Blerick over de knie: 3-0.

TEGELEN – Voor aanvang van de wedstrijd nam thuisclub Sportclub Irene afscheid van oud-spelers Imo Selen en Benji Nunumete. Na een bos bloemen en mooie woorden van het bestuur, kon scheidsrechter Bart Geurts de wedstrijd in gang zetten. Een goed georganiseerd SV Blerick hield in de eerste helft veel tegen en kreeg zelf ook de nodige kansjes, maar geen enkele mogelijkheid kon verzilverd worden. Op slag van rust wist de thuisploeg wel toe te slaan: 1-0 via Amine Bachiri. Na rust kwamen de Blerickenaren nauwelijks meer in het spel voor en gooide diezelfde Bachiri de wedstrijd in het slot door ook de 2-0 en de 3-0 te maken. Dan ben je logischerwijs en dik verdiend de man van de wedstrijd. Bachiri is tevreden met het resultaat, maar hij kijkt ook alvast vooruit en is ambitieus.

,,We willen met Irene kampioen worden dit jaar. Daar moeten we gewoon voor gaan. Zelf wil ik minimaal twintig goals maken dit seizoen. Dat is mijn persoonlijke doelstelling”, aldus de vlugge linksbuiten. Ook Irene-trainer Eric Caasenbrood was tevreden met de competitiestart van zijn ploeg. ,,We hebben de nul gehouden en zelf drie keer gescoord. Dan ben je de verdiende winnaar volgens mij”, aldus Caasenbrood. Over het optreden van Bachiri was de coach logischerwijs eveneens te spreken.

,,Met Amine hebben we goud in handen, het is gewoon een geweldige voetballer. Hij was vandaag bij uitstek de beste speler, samen met Martijn Samson en Sam Vanmaris. Hij heeft exceptionele kwaliteiten en kan alleen nog maar beter worden”, aldus de oefenmeester van de Tegelenaren.

Na afloop van de wedstrijd meldde de man van de wedstrijd zich in de kantine om nog even na te genieten van de overwinning met zijn teamgenoten.

Niet lang, want het goudhaantje van de middag moest nog werken in de avond. Als bijbaan werkt Bachiri als beveiliger en ook af en toe als bezorger. Doordeweeks gaat de tiener naar school in Roermond. Zorgen voor later, want het was even tijd om stil te staan bij zijn hattrick. Weliswaar geen officiële, want dan moet je namelijk drie keer in een helft scoren, maar wel een hele belangrijke.

Door: Jos Benders

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email