Handhaving als doel voor een waardig afscheid

Sportclub Irene in de Media

Via Venlo / Dagblad de Limburger 26 april 2023

Aanvoerder Lars Curvers zet er na dit seizoen een punt achter als speler van de hoofdmacht van Sportclub Irene. Hij gaat wel nog in een lager team spelen bij de Tegelenaren. ,,Ik wil geen verplichtingen meer.’’

Lars Curvers is pas 26 jaar en een belangrijke speler voor Sportclub Irene. Toch heeft hij besloten om na dit seizoen te stoppen met prestatief amateurvoetbal. ,,Ik speel al bijna tien jaar in het eerste elftal van Irene. Er zijn andere hobby’s waar ik meer tijd aan wil gaan besteden, zoals wielrennen en padellen. Daarnaast heb ik de laatste jaren veel te maken gehad met spierblessures. Dat maakte het er niet bepaald leuker op’’, legt de aanvoerder van de Tegelse derdeklasser uit

Lijfsbehoud
Curvers is momenteel fit en vecht met Irene voor lijfsbehoud in de derde klasse C. Hij was afgelopen zondag goed voor de late gelijkmaker tegen MMC Weert. In de blessuretijd zette hij vanaf elfmeter de 1-1 eindstand op het scorebord. Een belangrijk punt. ,,We doen er natuurlijk alles aan om in de derde klasse te blijven. Voor mezelf wil ik natuurlijk ook op een waardige manier afsluiten. Buiten de blessures heb ik niet echt dieptepunten gekend’’, vertelt Curvers.

,,Het mooiste moment was het kampioenschap in de derde klasse in 2017. Dat was echt een fantastisch seizoen. Als linksback scoorde ik vijf of zes keer. Vervolgens zijn we twee jaar in de tweede klasse gebleven. Na de degradatie in 2019 stopten er twaalf spelers. Dat was wel minder, maar vervolgens hebben we met jongens die overbleven er alles aan gedaan weer een goed team op de been te krijgen. Dat waren Sierd Janssen, Imo Selen (inmiddels gestopt, red.), Sten Jochijms en Casper Vermeulen. Dat is ons aardig gelukt. Nu moeten we dan ook zorgen dat we in de derde klasse blijven.’’

Ander leven
Curvers blijft nog in een vriendenteam bij Irene voetballen. ,,Ik ga met mijn vriendin in Nijmegen wonen. Dus ik krijg sowieso een ander leven. Ik kijk hiernaar uit. Ik wil niet meer de verplichtingen hebben om te moeten voetballen. Zoals ik al zei, het is tijd voor andere dingen. De komende weken ga ik er echter alles aan doen om Irene met een goed gevoel te verlaten. Dat moet ook lukken, want dit team heeft genoeg kwaliteit. Dan kan ik terugkijken op een mooie tijd met mooie mensen.’’

Door Qasim Hakim

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email