Goudhaantje Coort doet Geeraets weer vergeten

16 april 2023: Sportclub Irene 4 – VCH 2 5-1

Peter Coort is met vier doelpunten de gevierde man aan Sportlub Irene zijde. Laagvlieger VCH kwam nog wel op voorsprong maar nadat de katers eruit gezweet waren rechtte Sportclub Irene de rug, 5-1

Trainer Bram Vestjens: ‘Wat een dramatische eerste tien minuten. Ik heb mijn jongens nog nooit zo slecht zien voetballen. Gelukkig was ik er de dag ervoor zelf bij en heb ik met mijn eigen ogen kunnen zien dat een groot deel van het team zich iets te veel gegeven heeft op het vrijgezellenfeest van Randy Boers een dag eerder. Rond 00.00 uur kon ik het niet meer aanzien, we gaan toch niet het kampioenschap op het spel zetten omdat ze tot in de late uurtjes willen zuipen in Maastricht?! Maar op zo’n dag ben je even geen trainer en gun je de jongens gewoon een avondje vrij. Maar pijn deed het me wel, vandaar dat ik een paar uur eerder al de trein naar huis heb genomen in plaats van de partybus terug naar Venlo. De enige verstandige die avond was Luuk Peters, daarom heb ik hem ook in de basis gezet tegen VCH’.

Aan wie je kon zien dat hij absoluut geen alcohol had genuttigd de dag ervoor was Peter Coort. Nadat Sportclub Irene in de dramatische eerste tien minuten op een 0-1 achterstand was gekomen was het Peter Coort die het team bij de hand nam. Een geweldig afstandsschot vloog binnenkant paal achter de verbouwereerde goalie van VCH, 1-1. De gelijkmaker werkte als een ibuprofen voor de spelers van Vestjens want opeens werd er wél gevoetbald. Niet veel later was het wederom Coort. Na een scherpe voorzet van de Kevin de Bruyne van de amateurvelden, Mitch van Soest kwam Coort goed voor de verdediger en met buitenkant voet schoot hij de bal achter de keeper, 2-1. Na een half uur spelen werd er slecht uitverdedigd door de verdediging van VCH. De bal belandde voor de voeten van Boers, die Coort voor het doel vrij zag staan, 3-1. Het mooiste doelpunt van Coort kwam echter net voor rust. Coort nam een lange bal van Van Soest knap aan op de punt van de zestien en tekende met een diagonaal schot voor de 4-1 ruststand.

Alle zieke, zwakke en misselijke spelers konden eindelijk het kleedlokaal opzoeken waar het nodige vocht werd bijgetankt. Het duel was gespeeld en de tweede helft had eigenlijk niet gespeeld hoeven worden, op twee opmerkelijke momenten na. Bij beide momenten was Boers betrokken. Het positieve moment was dat Boers de verdediging in de zestien voorbij slalomde en de 5-1 eindstand op het scorebord kon schieten. Het had echter een hogere uitslag moeten worden, ware het niet dat diezelfde Boers iets te makkelijk dacht over een terecht gegeven strafschop. In gedachte joeg Boers de bal in de kruising. In werkelijkheid joeg Boers inderdaad de bal in de kruising, helaas voor hem was het de kruising van het vangnet. De vele aanvallen die Sportclub Irene nog opzette werden nauwelijks gevaarlijk.

Doelpunten: Peter Coort (4x), Randy Boers
Assists: Mitch van Soest (2x), Randy Boers

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email