Geeraets direct belangrijk na maandenlange afwezigheid

10 april 2023: Sportclub Irene 4 – TSC’04 4 4-2

In het paasweekend stond er een echte derby op het programma. Buurman TSC’04 liep deze keer door de andere poort op Sportpark Bakenbos. De burenclash eindigde in een overwinning voor de Tricolores, 4-2. Danny Geeraets was de gevierde man. Na een ernstige knieblessure en een maandenlange revalidatie speelde Geeraets sinds begin augustus weer eens een wedstrijd.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Sportclub Irene mocht de bal hebben maar gevoetbald werd er amper. Dit leidde tot veel lange ballen en veel balverlies.
Trainer Vestjens: ‘Ik heb er nog zo op gehamerd tijdens onze wedstrijdbespreking op de Parade met de eierloop. Als ik mijn jongens daar zie rennen naar de bar dan denk je dat het wel goed zit als je twee dagen later een belangrijke wedstrijd speelt. Maar niets bleek minder waar. De volgende week regel ik een buitenbar aan elke kant van het veld, wellicht wordt er dan meer bewogen’.

Ondanks het slechte spel werden er toch nog speldenprikjes uitgedeeld. Randy Boers werd diep gestuurd en wilde op volle snelheid (na correctie 12 km/u red.) de keeper omspelen en de bal in het doel tikken. De keeper was echter alert en voorkwam zo de openingstreffer. Een paar minuten later vond Jos Driessen Jordy Colbers met een lange bal. Colbers kon nog net zijn voet achter de bal zetten maar de bal vloog hoog over het doel.

Weer een paar minuten later leek Sportclub Irene dan toch op een 1-0 voorsprong te komen. Vanwege de netten die om het veld gehangen werden om de veiligheid van de 22 spelers te waarborgen konden de camera’s niet op de juiste lijnen hangen. Heel Sportclub Irene dacht dat de bal de doellijn gepasseerd was maar de technologie liet Sportclub Irene in de steek. Ook de grensrechter aan TSC’04-zijde hield zijn vlag omlaag en dus bleef de eerste helft doelpuntloos.

In de tweede helft mocht de eerdergenoemde Geeraets in de spits laten zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is. Op zijn splinternieuwe witte kicksen (zie hier even een robuuste kerel voor je met een kaal hoofd en net geen 100 kg, met name spiermassa zegt hij zelf) betrad hij onder luid applaus het veld.

En hij snoerde iedereen binnen twee minuten de mond. Driessen gaf de bal op een presenteerblaadje voor en Geeraets tikte, met zijn eerste balcontact in negen maanden, de bal binnen, 1-0. Waar Boscagli ter aarde stortte en huilde na zijn treffer bleef Geeraets aardig cool.
‘Ik kan wel gaan lopen janken, maar ik ben geboren om te scoren. Doelpunten maken is mijn beroep dus dan ga ik niet emotioneel lopen doen omdat ik weer eens een bal tegen de touwen jaag’. Niet veel later werd Geeraets neergelegd in de zestien van de tegenstander. Ricky Schouren mocht vanaf elf meter aanleggen en schoot de bal gedecideerd in de hoek, 2-0. De wedstrijd leek binnen maar niets bleek minder waar. TSC’04 kwam acht minuten na de rust op 2-1. Kilometervreter Sten van Hees vond met een formidabel hakje een teamgenoot die de bal van een meter afstand in het lege doel kon werken. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Helemaal toen drie minuten later Maikel Smeets een hard schot afvuurde op doelman Erik Rogge. De rebound belandde voor de voeten van een TSC’04-speler, 2-2. Sportclub Irene moest weer bijschakelen. Een goede corner van Driessen vond Schouren, die zijn tweede van de middag mocht maken, 3-2. Vijf minuten voor tijd mocht Jamale Boukhettame de wedstrijd definitief beslissen. Hij won het luchtduel van de keeper waarna hij de bal in het lege doel kon schuiven, eindstand 4-2. Buiten de belangrijke drie punten is het belangrijkste dat Geeraets weer terug op de velden is, welkom terug en op naar meer doelpunten!

Doelpuntenmakers: Danny Geeraets, Ricky Schouren (2x), Jamale Boukhettame
Assists: Jos Driessen (2x)