Effectief Sportclub Irene 1 wint eerste competitieduel met 3-0 van sv Blerick

25 september 2022: Sportclub Irene – sv Blerick 3-0

Op een redelijk gevuld Sportpark De Bakenbos troffen Sportclub Irene en SV Blerick elkaar voor de openingswedstrijd van de competitie in de 3e klasse C. Na de bekerwedstrijden tegen tegenstanders uit lagere klassen, moesten de tricolores zich vandaag meten met een ploeg van het zelfde niveau. Al ver voor aftrap leek SV Blerick de eerste slag te winnen door de warming up te starten op de helft waar Sportclub Irene dat normaal gesproken pleegt te doen. Door ingrijpen van aanvoerder Lars Curvers werd echter van kant gewisseld. Na eerst afscheid genomen te hebben van Imo Seelen en Benji Nunemete, beide gestopt bij Sportclub Irene 1 bracht SV Blerick om  14.30 de bal aan het rollen. In een matige wedstrijd ging Sportclub Irene secuurder met de kansen om dan de tegenstander uit Blerick en won door 3 doelpunten van Amine Bachiri met 3-0.

De gasten uit Blerick begonnen met een 5-mans verdediging aan de wedstrijd en trachtte in een vroeg stadium de opbouw van Sportclub Irene te verstoren. Het duurde even voordat Sportclub Irene een passend antwoord had gevonden op deze strijdwijze. Het veld was te groot om een fatsoenlijke aanval op te zetten en de aanvallers aan het werk te zetten. In de 7e minuut was sv Blerick dicht bij een doelpunt maar een sublieme sliding van Jitse Janssen wist een bijna zekere tegentreffer te voorkomen. Sportclub Irene kreeg langzaam meer grip op de wedstrijd maar tot echte kansen leidde dit vooralsnog niet. Ook sv Blerick was een aantal keren gevaarlijk doordat lopende middenvelders goed gebruik maakten van de ruimte op het veld.

Het duurde tot een minuut of 5 voor rust voordat Sportclub Irene gevaarlijk werd. Het schot van Sven Denessen, die zich hierbij blesseerde miste echter de juiste precisie en verdween over het doel. In de blessuretijd was het echter alsnog raak. Sierd Janssen werd aan de rechterflank op avontuur gestuurd en behield het geduld en overzicht om Amine Bachiri te bedienen. Niet geheel zonder fortuin belande de bal via de binnenkant van de paal achter de Blerickse doelman; 1-0, op een volgens de geleerden, belangrijk moment. Kort daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Geurts voor het rustsignaal.

De 2e helft begon met een ongewijzigd Sportclub Irene en wederom was de eerste kans voor de gasten. Een Blerickse aanvaller kwam een teenlengte tekort om een uitstekende voorzet richting het Tegelse doel te verlengen. In het vervolg nam Sportclub Irene het heft meer in handen en nam de druk op de Blerickse verdediging toe. Tot doelrijpe kansen leidde dit vooralsnog niet. Na ruim een uur spelen stak centrale verdediger Lars Curvers met de bal aan de voet het middenveld over. Op de rand van het strafschopgebied kreeg hij de bal weer aangespeeld en bracht met een subtiel lobje over het been van een verdediger, Amine Bachiri in scoringspositie. Via het lichaam van de goalie verdween de bal over de lijn en Irene leidde met 2-0.

Kort na dit doelpunt moest Sven Denessen als gevolg van zijn eerder opgelopen blessure, het veld verlaten. Hij werd vervangen door Seif Ben Aicha die in de spits geposteerd werd. Hierdoor verdween Sierd Janssen naar de rechterkant en nam Bas Timmermans positie in achter de spits. Sv Blerick had het geloof in resultaat nog niet opgegeven en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. In deze fase had Sportclub Irene het af en toe lastig, deels door het spel van sv Blerick maar vaak ook door slordig balverlies. Grote kansen bleven uit omdat Sportclub Irene er in slaagde de mannen uit Blerick net buiten het strafschopgebied te houden waardoor doelman Rik Wilms nauwelijks hoefde in te grijpen

Het voordeel van een tegenstander op zoek naar een doelpunt, is dat je aan de andere kant meer ruimte krijgt. Uit een snelle omschakeling kreeg Sam Vanmaris een uitstekende gelegenheid om de bevrijdende 3-0 binnen te schieten. Zijn schot kon ternauwernood gekeerd worden door de keeper maar voor de derde keer deze middag stond Amine Bachiri op de juiste plek om de bal tegen de touwen te schieten. Hattrickmaker Amine Bachire werd een minuut of 10 voor tijd nog vervangen door Nick Engels maar met de 3-0 op het scorebord wist Sportclub Irene de wedstrijd vervolgens zonder problemen uit te spelen. Gezien het spelbeeld had sv Blerick een doelpunt verdiend. De 3-0 uitslag mag met name in deze hoogte enigszins geflatteerd genoemd worden maar is daarom niet minder welkom. De kop is eraf en de eerste 3 punten zijn binnen.

Sportclub Irene neemt de eerste horde en kan de eerste 3 punten noteren. Sprankelend was het nog niet altijd, wel degelijk. Volgend week wacht in Weert, in Laar een tegenstander die door zijn gegaan waar ze een jaar geleden mee begonnen zijn namelijk met winnen van wedstrijden. Vorig jaar in de 4e Klasse iedere wedstrijd winnend af gesloten en vandaag meteen een 1-5 overwinning in en tegen Melderslo, een ploeg die vorig seizoen nog op de drempel van de 2e klasse stond. Laat Sportclub Irene  gewaarschuwd zijn! Op 9 oktober is IVO 1 uit Velden te gast op De Bakenbos. In Stramproy wisten zij vandaag Brevendia op 0-0 te houden.

Opstelling:
Rik Wilms, Stan Giesbertz, Jitse Janssen, Lars Curvers, Sam Houtermans, Martijn Samson, Sam Vanmaris, Sven Denessen (Seif Ben Aicha/66), Bas Timmermans, Sierd Janssen, Amine Bachiri (Nick Engels/79).

45+1  Amine Bachiri 1-0
64 Amine Bachiri 2-0
68 Amine Bachiri 3-0

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email