Dylan (Sportclub Irene) speelde voor Vitesse, maar NEC-hart klopte te hard: ‘Ik heb het twee jaar volgehouden, daarna kon ik het niet meer’

Sportclub Irene in de Media

Dagblad de Limburger vrijdag 17 november 2023

Als NEC-fan speelde hij ooit voor Vitesse. Ook rook Dylan Peperkamp bij De Graafschap en Achilles’29 aan het betaald voetbal, maar van een doorbraak kwam het niet. Nu speelt hij voor derdeklasser Sportclub Irene, als zijn werk het tenminste toelaat.

Nijmegenaar Dylan Peperkamp is geboren met een NEC-hart. Na even te hebben gevoetbald bij SCE ging hij al snel bij de amateurtak van de huidige eredivisionist tegen een bal trappen. De profs vonden hem te licht, maar twintig kilometer noordwaarts zagen ze wel wat in Peperkamp. Dat werd niet meteen met gejuich ontvangen in huize Peperkamp, want welke persoon met NEC-bloed wil in een shirt van Vitesse gaan spelen?

„Dat was erg lastig. Aan de andere kant kreeg ik wel een kans om bij een profclub te gaan voetballen”, vertelt Peperkamp, die sinds dit jaar de kleuren van Sportclub Irene verdedigt. „Ik heb het twee jaar volgehouden. Daarna kon ik het niet meer. Ik weet nog dat we tegen NEC speelden. We wonnen en al mijn ploeggenoten zongen ‘En wie niet springt die is voor NEK (NEC red.)’. De enige die niet sprong, was ik. Dan val je natuurlijk buiten de toon.”

De Graafschap

Peperkamp vertrok uit Arnhem en ging bij Woezik uit Wijchen voetballen. Daar speelde hij zich in de kijker van De Graafschap. „Ik ben toen naar Gaanderen verhuisd, een dorp onder de rook van Doetinchem. Ik raakte echter geblesseerd, waardoor ik er snel weer moest vertrekken.” Ook bij Achilles’29 kwam een profcarrière niet van de grond. „Ik heb een paar keer bij het eerste elftal op de bank gezeten, maar op een gegeven moment ben ik vertrokken, omdat ik geen kans kreeg en het steeds slechter ging met de club.”

Peperkamp keerde terug naar Woezik en ging zijn andere droom achterna: het land dienen. „Ik ben in oktober 2018 met mijn opleiding begonnen bij Defensie. Die heb ik in mei 2019 afgerond. Tegenwoordig werk ik op de luchtmachtbasis in Volkel. Ik maak deel uit van de Luchtvaarttroepen van de Koninklijke Luchtmacht, die 24 uur per dag de vliegbasis bewaakt.” Peperkamp draait verschillende diensten, waardoor hij niet altijd op zondag kan spelen voor Irene. „Ik moet één keer in de vijf weken op zondag werken. Af en toe mis ik ook een training, omdat ik verschillende diensten draai.”

Liefde

Deze vrijdagavond traint Peperkamp wel mee met de derdeklasser uit Tegelen, maar kan hij daarna direct door naar Volkel om te gaan werken. Irene speelt zondag tegen Schinveld, met Peperkamp in de basis als centrale verdediger. Hij wist dit seizoen al vier keer te scoren. „Dat waren allemaal vrije trappen. Het gaat best lekker.”

“Mijn vier doelpunten dit seizoen waren allemaal vrije trappen. Het gaat best lekker.”

De liefde bracht hem naar Noord-Limburg. „Ik ben al vijfenhalf jaar samen met mijn vriendin Angela. We wonen nu nog bij mijn schoonouders in Venlo, maar gaan binnenkort in Tegelen wonen. Daar hebben we een huis gekocht.” Wonen en voetballen in Limburg, werken in Brabant, maar Peperkamp zal zich altijd een echte Nijmegenaar blijven voelen. „Zeker weten. Ik volg NEC nog op de voet. Ik heb altijd een seizoenkaart gehad. Tegenwoordig niet meer, omdat ik op zondag moet voetballen en dan speelt NEC ook vaker. Laatst ben ik wel nog een keer met mijn vader gaan kijken.”

NEC staat momenteel veertiende in de eredivisie, Vitesse laatste. Ongetwijfeld zal Peperkamp daar een vreugdesprongetje om maken.

Tekst: Qasim Hakim

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.