Deponeer jouw gebruikte voetbalschoenen voor Kitase Action Boys FC

Venlonaar Bart van der Grinten zamelt al jaren zoveel mogelijk voetbalspullen in voor een lokale voetbalclub in Kitase uit Ghana.

Deze voetbalclub, Kitase Action Boys FC, wordt ondersteund door de Stichting Co Foundation. Door deze stichting worden kansarme jongeren opgevangen en begeleid.

Ingezameld wordt voetbalkleding, voetbaltassen, ballen, voetbalnetten en voetbalschoenen. In de kantine van Sportclub Irene, in de secretariaatsruimte, staat een doos waar niet meer gebruikte voetbalschoenen gedeponeerd kunnen worden.

Afgelopen week kwam Bart, vergezeld door 4 van zijn pupillen, weer spullen ophalen bij Sportclub Irene. Deze spelers hebben 7 weken in Spanje getraind en wedstrijden gespeeld bij meerdere clubs.

Deze clubs willen dat ze over een paar maanden terugkomen om dan wellicht een contract te kunnen tekenen.

Sportclub Irene is trots dat ze op deze manier haar maatschappelijke betrokkenheid kan tonen en hoopt de stichting nog jarenlang te kunnen ondersteunen.