DE VRIJWILLIGER ‘Belangrijk om zo veel mogelijk samen te werken’

Sportclub Irene in de Media

Dagblad de Limburger / VIA Venlo 20 juli 2022

Barry van den Ham wordt gezien als de toekomstige teammanager van het eerste van Sportclub Irene. Voorlopig blijft hij echter de elftalleider van het hoogste jeugdteam in Tegelen. ,,Werken met jongeren vind ik geweldig.’’

Wat kan ik betekenen voor de club? Het is een soort van mantra voor Barry van den Ham. ,,Ik bedoel het niet negatief, maar ik vind het belangrijk dat leden van een vereniging vooral niet klagen wat er allemaal mis is. Ze moeten bekijken hoe zij op hun manier een steentje kunnen bijdragen. Iets wat ze leuk vinden, waardoor ze lekker in hun vel zitten. Dat zorgt voor veel positiviteit en enthousiasme. Het is ontzettend belangrijk om met zo veel mogelijk mensen samen te werken.’’

Dat laatste is iets waarin de mensen van Sportclub Irene Van den Ham herkennen. Hij doet zijn vrijwilligerswerk als teamleider van de Onder-19 met ontzettend veel plezier. ,,Werken met jongeren vind ik geweldig. Ik heb een eigen hoveniersbedrijf en de samenwerking gezocht met scholen om jongeren die geïnteresseerd zijn in mijn vak verder te helpen. Daarnaast ben ik ook officieel examinator. Verder heb ik een poule van mensen opgericht genaamd ‘Werken met plezier’ voor jongeren die iets willen bijverdienen. Daar zitten ook spelers van Irene in.’’

Hij heeft naar eigen zeggen een zeer goede klik met de jeugd. Niet voor niets is hij gevraagd om teammanager van het eerste elftal te worden. Irene heeft een jonge selectie waarin Van den Ham als ideale vertrouwensman wordt gezien. ,,Ik blijf nog een jaar bij de Onder-19. Dat heb ik de trainers beloofd. In de toekomst zie ik het zeker zitten om verder te gaan bij het eerste elftal.’’ Daarnaast helpt Van den Ham Irene ook nog een handje met het binnenhalen van sponsoren. Dat lukt best aardig. ,,We hebben met de nieuwe sponsorcommissie het afgelopen seizoen veertig nieuwe ondernemingen weten te strikken die een bord laten ophangen langs het hoofdveld. Mooi dat we met zijn allen zoveel kunnen betekenen voor de club.’’

Door Qasim Hakim

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.