De Buitenspelval neemt dit seizoen afscheid met een titel: Sportclub Irene JO15-3 kampioen!

Het is zaterdag 20 mei, de zon staat hoog aan de hemel, de temperatuur is prima, de hoogste tijd voor de laatste Buitenspelval van dit seizoen. De bewoners van de Nieuwe Munt komen deze keer op bezoek bij hun gabbers van Sportclub Irene JO15-3, die de laatste wedstrijd van het seizoen spelen tegen ST Volharding/Sambeek JO15-2. En wat voor een wedstrijd…. Het moet gek lopen wil Sportclub Irene JO15-3 geen kampioen worden. Als koploper wordt aan deze wedstrijd begonnen tegen de nummer twee, die drie punten achterstand hebben. Dus, bij winst of een gelijkspel voor de thuisclub mag de vlag ten top, er mag zelfs nog verloren worden, als het niet meer dan tien (!!!) doelpunten verschil zijn… Hoe tof is het dat juist de bewoners van de Nieuwe Munt bij deze wedstrijd aanwezig zijn? En met zo’n fanschare achter het team mag en kan het toch niet mis gaan?

Om kwart over elf klonk het beginsignaal van deze wedstrijd. Het was druk rond het hoofdveld. Wat, rond het pas vorige week geopende kunstgrasveld! De eerste minuten leek het een echte wedstrijd te gaan worden, maar Sportclub Irene nam het heft snel in handen. Het voetbal was prima, er werden genoeg kansen gecreëerd, maar ja, dan moeten ze er wel nog in… En dat gebeurde heel lang niet, tot een minuut of zeven voor rust. Een hoge voorzet van Eli werd door Marwan in het doel gewerkt. En zo ging de thuisclub met een 1-0 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft had de combi ploeg uit Vierlingsbeek en Sambeek helemaal niks meer te vertellen. Sportclub Irene was de veel betere ploeg, maar het was toch wachten tot minuut 47 tot dat dit omgezet werd in een doelpunt. Noah maakte er 2-0 van. ST Volharding/Sambeek besefte dat het hiermee gebeurt was, en gaf zich over. Niet veel later leidde een mooie aanval van Sportclub Irene tot de 3-0, met opnieuw Noah als doelpuntenmaker. In de 56e minuut was het Quinn die de 4-0 op het scorebord zette, twee minuten voor tijd scoorde Rens met een afstandsschot ook nog de 5-0. En zo mag de ploeg van de coaches Jamale en Rick, die beide vorige week ook als speler van Sportclub Irene 4 kampioen zijn geworden, zich de absoluut terechte kampioen noemen. De aanvoerder mocht een echte kampioensschaal in ontvangst nemen, de fakkels langs de kant en het “We Are The Champions”, dat uit de boxen klonk, zorgde voor sfeervolle taferelen!

Nadat de kampioenen uitgebreid geposeerd hadden voor de talrijk aanwezige pers was het tijd om nog samen met hun “gasten” een broodje snack te eten alvorens de bewoners weer, met een tevreden gevoel en een volle buik, terug naar huis gingen.

Zoals gezegd, er zit weer een seizoen Buitenspelval op. Zet de ouderen nooit buitenspel! We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd seizoen van de Buitenspelval, met een goede opkomst bij zowel de bewoners van de Nieuwe Munt als (zeker) bij de spelers en kader van Sportclub Irene JO15-3, waarvoor dank! Onze grote dank gaat ook uit richting KERNgezond en natuurlijk naar de Nieuwe Munt (Susan) voor hun gastvrijheid. Tot het volgend seizoen!

Klik HIER voor de foto’s van de Buitenspelval
Klik HIER voor de foto’s van de wedstrijd.

PS een bedankje naar de fotograaf mag er absoluut ook wel uit….

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.