De Buitenspelval met Sportclub Irene JO13-2 van start gegaan!

Woensdag 13 december was St.Julia het decor van de aftrap van een nieuw seizoen “Buitenspelval”, zet ouderen niet buitenspel. Binnen Sportclub Irene is de Buitenspelval, het initiatief van KERNgezond van Maurice Graef, inmiddels een begrip. Sinds het seizoen 2014/15 doet, op de coronajaren na, elk seizoen een team van Sportclub Irene mee aan dit project. Dit seizoen is de keuze gevallen op de JO13-2. Zij mogen, als jongste team ooit, vier keer gaan sparren met de bewoners van de Nieuwe Munt. Het voetbalteam wordt met de Buitenspelval in tweeën gedeeld, elke keer zullen acht spelers aanwezig zijn. Vandaag was het de beurt aan Ravi, Jerrely, Finn, Bo, Liselotte, Siem, Tijn en Mirza.

En met een aftrap van een nieuw seizoen begin je uiteraard met een voorstelrondje, daarna, en dat is inmiddels ook redelijk standaard bij de eerste keer, een quiz. Elke speler werd gekoppeld aan een bewoner van de Nieuwe Munt, die met z’n zevenen waren. Het kaderlid van de JO13-2 “viel in” bij de ouderen. Raden welke liedjes je hoort en vragen zoals “wat zit er op een dak en maakt muziek”, “hoeveel scheten laat een mens gemiddeld per jaar” en “noem een jaar waarin het Nederlands Elftal tweede werd op een WK” werden door de quizmaster afgeschoten op de jonge en wat oudere aanwezigen. Nadat alle vragen gesteld waren was het uiteraard tellen wie de meeste punten bij elkaar had gescoord. En toen bleken er twee koppels te zijn met evenveel punten… De jury had een goede dag en er werd besloten beide koppels, Siem met Marcel en Jerrely met Oscar, tot winnaar uit te roepen en te ere met een foto voor boven het bed en een wisseltrofee.

Overigens werd het voorstelrondje even onderbroken toen de Blue Light Ride 2023 aan alle kanten voorbij trok. Een top initiatief van Vie Curi. Helaas was de regen een spelbreker om buiten te gaan staan kijken.

De volgende afspraak staat op woensdag 24 januari in de agenda. Dan met dezelfde bewoners maar met de andere helft van JO13-2. Het verhaal wat we over deze groep in de wandelgangen te horen kregen zullen we maar niet openbaar delen 😉

Oh ja, nog even dit: hoeveel scheten laat een gemiddeld mens in een jaar? We hebben ze niet geteld, maar het schijnen er 7.000 te zijn…

Fijne feestdagen!

Klik HIER voor de foto’s!

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.