‘Dan the man from ’t ven’ schiet Roggel 4 aan flarden

24 september 2023: Sportclub Irene 5 – sv Roggel 4 4-2

Eindelijk werd er weer voor het ‘echie’ gespeeld op sportpark Bakenbos. Waar de bekercampagne niet bepaald vlekkeloos is verlopen wist Sportclub Irene 5 in de eerste helft van de competitie wél te overtuigen. Hattrick-hero Danny Geeraets speelde met de Roggelse defensie, het werd 4-2 voor de Tegelse Herten.

Trainer Vestjens sprak voor de wedstrijd de toegestroomde pers uitgebreid toe. De hectische transferperiode kwam hierbij ook ter sprake. Met uitgaande transfers van Perry Colbers, Ferry de Regt, Atila van ’t Hof en Max Kolster leek Sportclub Irene 5 in te leveren aan kwaliteit. Maar op het einde van de transfermarkt werd de portemonnee toch nog getrokken en werden Giel Oehlen, Lars Rijnvos en Koen Verheijen aangetrokken.
Vestjens: ‘Deze drie jongens blijken drie échte versterkingen voor ons team. Oehlen en Verheijen zijn echte kilometervreters, met de jongens die vertrokken zijn scheelt dit een marathon per wedstrijd. Rijnvos is een oude rot in het vak. Deze routinier leest het spelletje en strooit met passjes. Een technicus pur sang die ons middenveld komt verrijken. En dan mag je als inkomende transfer eigenlijk ook Geeraets nog toevoegen. Vorig jaar heeft hij een groot deel van de competitie moeten missen vanwege een zware knieblessure, maar hij heeft er alles aan gedaan om weer zijn oude niveau aan te tikken. En eerlijk is eerlijk, Geeraets is sterker dan ooit tevoren’.

Sportclub Irene was de bovenliggende partij in de openingsfase, Roggel werd met de rug tegen de muur gezet maar de trekker werd tot dan toe niet overgehaald. Een eerste echte kans was voor de alom geprezen Geeraets, die de 1-0 tegen de touwen had moeten werken. Maar Geeraets maaide over de bal heen en de keeper kon de bal makkelijk oprapen. Niet veel later was het alsnog Geeraets die de 1-0 mocht aantekenen. Jos Driessen wist Geeraets te bereiken en met een knappe controle schoot Geeraets de bal hard tegen het net achter de Roggelse keeper. Een verdiende 1-0 stond op het scorebord. Niet veel later was het weer Geeraets, die zijn tweede van het seizoen wist te maken. Mitch van Soest wist Geeraets te bereiken en de spits bleef koelbloediger dan ooit tevoren, 2-0. Na deze 2-0 leek er niets aan de hand maar uit het niets werd de 2-1 gemaakt door Sv Roggel.
Sportclub Irene leek in paniek, maar wilde, na een afstandsschot van Driessen met buitenkant links van 50 meter, toch weer voetballen zoals het de eerste 30 minuten deed. Na weer een verkeerde uittrap van de keeper kwam de bal voor de voeten van Randy Boers. Boers zag Martijn Kessels voor het midden van het doel staan. Kessels bleef rustig en schoof de bal onder de uitkomende doelman door, 3-1. Net voor rust was het de grieperige Giel Oehlen die het hoofd van Geeraets wist te vinden. Met een knappe kopbal verschalkte hij voor de derde keer de doelman van Sv Roggel.

In de rust werd erop gehamerd dat de buit nog niet binnen was en Sportclub Irene liep getergd de kleedkamer uit. Totdat het fluitsignaal ging. De tweede helft is er niets noemenswaardigs gebeurd aan Sportclub Irene zijde. Wel wist Sv Roggel nog één keer het net te vinden, eindstand 4-2.

Doelpunten: Danny Geeraets 3x, Martijn Kessels
Assists: Jos Driessen, Mitch van Soest, Randy Boers, Giel Oehlen

Deel dit bericht

Meer nieuws

Indelingsprotocol voor Sportclub Irene-jeugd voor het seizoen 2024/2025
Update: Meiden Sportclub Irene alweer kampioen! (incl. verslag wedstrijd)
Vacature: Sportclub Irene zoekt dames (25+) om team te versterken!