Daan Boonhof te gast bij Real Madrid

In juli 2021 vond op de terreinen van Sportclub Irene de Fundación Real Madrid Clinics plaats. De voetbalschool van de Spaanse topclub organiseerde een vijfdaags trainingskamp voor kinderen geboren in de jaren 2004 tot en met 2014. De beste voetballers van iedere clinic werden geselecteerd voor het zogeheten Createur Camp Benelux. Tijdens deze finale werden weer de beste spelers uitgenodigd voor een training in het stadion van Real Madrid, Estadio Santiago Bernabeu, en de accommodatie van de jeugdopleiding. De 10-jarige Daan Boonhof, oud speler van Sportclub Irene, tegenwoordig spelend in de jeugd van VVV-Venlo, was één van de gelukkige die een bezoek mocht brengen aan de Koninklijke uit Madrid. Vorige week was het dan eindelijk zo ver. Daan schreef over deze geweldige belevenis het volgende bericht:

Vorig jaar heb ik meegedaan aan de Real Madrid voetbalclinic bij Sportclub Irene. Ik was heel blij dat ik deze gewonnen had want daarom mocht ik samen met 2 Nederlandse jongens en andere winnaars uit Europa een weekend naar Madrid.

 Ik moest er best lang op wachten maar afgelopen weekend was het eindelijk zover!

 We zijn vanaf Eindhoven vertrokken. De reis vond ik al heel leuk want ik had nog nooit gevlogen.

 Ik heb een rondleiding gehad door stadion Bernabeu en het trainingscomplex mogen zien.

Het allerleukste was  dat we daar zelf met de groep ook 2 trainingen hebben gehad op zaterdag en zondag. Sommige trainers spraken alleen Spaans dus soms moest ik een beetje raden wat we precies moesten doen. Maar gelukkig konden sommige trainers ook Engels praten.

‘s Avonds gingen we samen eten en daarna bij het hotel nog even verder voetballen met de andere jongens.

 Als afsluiting zijn we de naar de wedstrijd Real Madrid tegen Girona geweest. Dat was ook super leuk om de Real Madrid spelers in zo’n groot stadion te zien voetballen met zoveel publiek.

 Gelukkig dat ik heb meegedaan aan de clinic bij Irene want dit weekend had ik niet willen missen.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.