Coolsingel stroomt vol voor kampioensfeest Sportclub Irene 4

14 mei 2023: TSC’04 4 – Sportclub Irene 4 2-5

Sportclub Irene heeft afgelopen zondag de titel veiliggesteld door met 5-2 te winnen bij TSC’04. Na deze zege was er, zoals vooraf al aangekondigd, geen huldiging in Venlo. Burgemeester Scholten van Venlo kon de veiligheid van de supporters niet garanderen vanwege de verwachte drukte. Zijn collega burgemeester Aboutaleb kon dit wel. De supporters van Sportclub Irene 4 werden zodoende omgeleid naar Rotterdam.

Trainer Vestjens: Geweldig dat er zoveel supporters langs de lijn stonden. Ik had verwacht dat iedereen de wedstrijd op grote schermen in Rotterdam zou kijken maar er stonden er ook heel veel in Tegelen, heel mooi om te zien. Na het laatste fluitsignaal heb ik wel een traantje gelaten, we hebben er hard voor gevochten met zijn allen!
Ook mooi om te zien dat de KNVB deze wedstrijd serieuzer nam dan Feyenoord-Go Ahead Eagles. Daar stond Marianne van Leeuwen (directrice KNVB red.) met een replica van de schaal. In Tegelen stonden Tom Orval en Wim Daemen met de échte schaal. We tellen weer mee in Nederland!’

Het door blessures geteisterde TSC’04 liet Sportclub Irene aan de bal. Maar toch was het TSC’04 met de eerste echte kans. Velen kregen een flashback naar de wk-finale in 2010. Doelman Erik Rogge kwam oog in oog met Jorn ter Horst, maar de teen van Rogge zorgde ervoor dat Irene niet op achterstand kwam. Luttele minuten later kreeg Randy Boers de bal aangespeeld op de rand van de zestien. Hij zag Jamale Boukhettame links vrijstaan. Boukhettame nam de bal goed aan en schoot de bal onder de uitkomende keeper door, 0-1!

De voorsprong was echter van korte duur. Niet veel later kwam Ter Horst weer oog in oog te staan met Rogge na een lange bal van achteruit. Ter Horst bleef nu wel koeltjes en schoot de bal langs Rogge, 1-1. 1-1 leek de ruststand te worden maar vlak voor het rustsignaal werd er hands gemaakt in de zestien. Scheidsrechter Rijvers kon niet anders dan naar de stip wijzen. Boers ging achter de bal staan en stuurde de keeper naar de verkeerde hoek. De score had nog hoger kunnen uitvallen in de eerste helft, ware het niet dat Danny Geeraets erg zelfzuchtig was. Geeraets liep vanuit rechts richting de keeper, voor de goal stond Boers helemaal vrij. De trein op het traject Nijmegen-Roermond stond met een ruk stil op het spoor. Omdat de machinist, die ook Danny heette, zijn naam hoorde roepen door Boers. Boers bedoelde echter Geeraets. Maar Geeraets hoorde zijn naam niet en koos ervoor om zelf te schieten, helaas voor hem belandde de bal op de paal.

Na de onderbreking leek Sportclub Irene al met het hoofd bij de huldiging. Een afgeslagen voorzet belandde op de zestien voor de voeten van Juul Munten. Munten schoot de bal binnenkant voet knap achter doelman Rogge, 2-2. Gelukkig voor Irene duurde de gelijke stand niet lang. Peter Coort gaf een diepe bal op Mitch van Soest. Van Soest bleek niets aan zijn gehoor te hebben en hoorde Atila van ’t Hof wél schreeuwen. Van ’T Hof kon de bal in een leeg doel binnen schieten. 2-3. Van Soest was niet veel later wederom betrokken bij het volgende doelpunt. Een lange bal van Van Soest werd goed aangenomen door Coort, die de bal koeltjes achter de keeper schoof. De champagne werd tevoorschijn gehaald en het verzet van TSC’04 was gebroken. Het slotakkoord in de wedstrijd was voor Boers. Van Soest zag Boers vrijstaan op de punt van de zestien. Boers besloot om de bal niet aan te nemen maar in een keer op doel te schieten. De bal vloog binnenkant paal achter de goalie! Na het laatste fluitsignaal klonk er een vreugdekreet en kon de feestdag in Tegelen én Rotterdam beginnen. Gefeliciteerd mannen!! Dik verdiend!!

Doelpunten: Jamale Boukhettame, Randy Boers (2x), Atila van ’t Hof, Peter Coort
Assists: Randy Boers, Mitch van Soest (3x)

Klik HIER voor een uitgebreide fotorapportage

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.