Buitenspelval weer van start!

He he, we mogen weer!!!! Voor het eerst sinds twee jaar heeft er weer een “Buitenspelval” plaatsgevonden!

Onder het motto “zet ouderen niet buitenspel“ worden jeugdteams van Sportclub Irene al enkele jaren gekoppeld aan bewoners van de Nieuwe Munt. De opzet is om samen enkele leuke uurtjes te hebben, samen een quiz te doen, samen te koken, samen te spellen of wat dan ook. Het uitverkorene team van Sportclub Irene voor dit seizoen is MO15. De meiden zullen de bewoners van de Nieuwe Munt vier keer treffen, drie keer op (de nieuwe) locatie bij Sint Julia en één keer bij Sportclub Irene.

Woensdag 30 maart vond de eerste bijeenkomst plaats, een (hernieuwd) voorstelrondje en een quiz stond op het programma. De opkomst was prima! Een negen bewoners van de Nieuwe Munt en evenzoveel meiden (plus nog drie jonge trainsters), waarvan er al een paar (van twee jaar geleden) bekend waren met de Buitenspelval.

Bij het voorstelrondje bleek dat de leeftijd varieerde van 10 tot 92 jaar…. Na een kop koffie/thee en een stuk vlaai, uitgeserveerd door de meiden, werden de “teams” geformeerd, en kon er begonnen worden met de quiz. Vijf ronden met vijf vragen, en die varieerde met vragen over sport (voetbal), actueel nieuws en algemene kennis. In welke plaats vonden de laatste Olympische Winterspelen plaats (en dat bleek niet Curaçao te zijn…), hoeveel Grand Prix-wedstrijden heeft Max Verstappen tot nu toe gewonnen en wat zijn opperdoezers?

Nadat rond de klok van 18 uur het winnende koppel uit de hoed kwam, was het tijd om weer naar huis te gaan, of voor de meiden om te gaan trainen. Terugkijkend op een zeer geslaagde, gezellige rentree van de Buitenspelval. Volgende afspraak: woensdag 20 april, zelfde tijd, zelfde plaats.

       

       

       

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email