Bakenbos decor van uitgepakte cadeautjes

13 november 2022: Sportclub Irene 4 1-2 – FCV 5 6-5

In een doelpuntrijke wedstrijd viel pakjesavond wel erg vroeg dit jaar. Sportclub Irene 4 overleefde het foutenfestival tegen FCV en wint nipt met 6-5.

Je zou zeggen dat Sportclub Irene na de laatste weken positief deze wedstrijd in zou gaan maar niets bleek minder waar. Afgelopen vrijdag maakte bondscoach Louis van Gaal zijn 26-koppige selectie bekend maar niet een speler van de tricolores is opgeroepen om zijn land te verdedigen in Qatar.
‘Raar, heel raar. Ik weet dat we het hebben laten afweten in het bekeravontuur en ook in de competitie hebben we echt wel steken laten vallen maar het verbaast me enorm dat niemand van mijn team is opgeroepen door mijn collega. Neem nu Daley Blind, een bankzitter bij zijn club, vergelijk hem met mijn linksback Max Kolster en ik denk dat Kolster er sterker uitkomt. Blind zal iets sneller zijn op de eerste meters maar Kolster heeft de langste adem. Ze staan verdedigend altijd goed opgesteld maar aanvallend heeft Kolster gewoon meer rendement. Ook de spitspositie vind ik onbegrijpelijk. Je neemt een Weghorst en een Janssen wel mee maar Jos Driessen laat je thuis. Schiet mij maar lek. Als je dan Frenkie de Jong vergelijkt met Randy Boers dan snap ik het wel. Beiden zijn zeer dynamisch, flegmatiek en durven de bal te vragen met een mannetje in de rug maar De Jong is jonger en frisser. Boers speelt bij mij altijd dus even wat rust voor mijn routinier kan geen kwaad’, aldus Vestjens.

Ondanks de teleurstellingen begon Sportclub Irene sterk aan de wedstrijd. De eerste de beste kans was meteen raak. Jos Driessen gaf een sluw balletje aan Atila van ’t Hof. Vrij voor de keeper koos Van ’t Hof rustig een hoekje uit, 1-0. Sportclub Irene begon feller en niet lang na de 1-0 zette Randy Boers Driessen met een mooie steekpass alleen voor de keeper. Driessen bleef koelbloedig en schoot hem met zijn chocoladebeen hoog in het doel, 2-0. Sportclub Irene had niet eerder meegemaakt dat het zo makkelijk de doelpunten maakte.Niet lang na de 2-0 werd het ook al 3-0. Ditmaal was doelpuntenmaker Driessen de aangever op Mitch van Soest. Van Soest dook als verdedigende middenvelder ineens op in het zestienmetergebied. Van Soest koos ervoor om zelf te schieten en de bal niet af te leggen op de vrijstaande Van ’t Hof. Gelukkig voor Van Soest schoot hij de bal tegen de touwen en stond het 3-0. Net voor rust schoot een lange bal van achteruit voorbij de verdediging. De spits koos goed positie en gleed de 3-1 binnen, dit was tevens de ruststand. Tien minuten in de tweede helft was het Luuk Peters die het eerste cadeautje uitdeelde deze ochtend. Een voorzet vanuit de zijkant leek makkelijk weggekopt te kunnen worden door Peters. Maar Peters, die al seizoenen lang niet op het scoreformulier staat, zag zijn kans schoon en omdat de marge twee doelpunten was kopte hij de bal in eigen doel, 3-2. Wat volgde waren knotsgekke minuten.

Na de 3-2 zocht Sportclub Irene weer de aanval. Boers kon een assist bijschrijven nadat hij de bal klaarlegde voor Martijn Kessels. Het enige wat Kessels nog hoefde te doen was vier verdedigers voorbij en de keeper vanuit een moeilijke hoek kansloos laten. 4-2. Het doelpunt werd nog gevierd maar de bal lag weer in het netje, ditmaal achter Erik Rogge. Max Kolster stond nog te genieten van het doelpunt maar lette dus niet op bij een lange bal. De rechtsbuiten zette voor en de spits kon vrij voor het doel de 4-3 maken. Twee minuten later versierde Kessels een corner. Van Soest legde de bal panklaar op het hoofd van Ricky Schouren, die de marge weer naar 2 bracht, 5-3. Daarna was het de beurt van Rogge om een cadeautje uit te delen. De goalie ging niet vrijuit bij een schot, liet de bal los en de  rebound kon binnen getikt worden, 5-4. In de absolute slotfase dacht Van ’t Hof Spcl Irene in veilige haven te schieten met de 6-4. Toch werd het weer spannend na een snelle uitbraak van FCV, 6-5. Eind goed al goed.

Doelpunten: Atila van ‘t Hof(2x), Jos Driessen, Mitch van Soest, Ricky Schouren, Martijn Kessels.
Assists: Jos Driessen (3x) Randy Boers (2x) Mich van Soest

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email