Mees en Sam hebben hun bijdrage aan overwinning Sportclub Irene 1

Een dag na Koningsdag waren Mees Janssen en Sam van Rhee de koningen van sportpark de Bakenbos. Beide mannen waren jeugdspeler van de week bij de thuiswedstrijd van Sportclub Irene tegen RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie.

Het was een speciale dag voor 5-jarige Mees en 6-jarige Sam, die beide het voetbal van jongs af aan met de paplepel zijn ingegeven. Ze mochten alles voorafgaand de wedstrijd meemaken. De tactische bespreking, het warmlopen en de laatste tips voordat de wedstrijd begon. Plus ze gingen nog op de foto met de échte trainer van Sportclub Irene! Mees en Sam mochten de aftrap verrichten en liepen beide naar een goal om de eerste doelpunten van de middag te scoren. Tot ieders verbazing moesten ze toch op de bank plaats nemen, tussen de wisselspelers. Maar ze hadden het goede voorbeeld gegeven en hun tijd voor minuten in het eerste team zal vast en zeker nog wel komen.

       

(klik op de foto om ze groter te bekijken)

In een wedstrijd die gekenmerkt werd door de harde wind kreeg de thuisclub de eerste kans, maar Jeffrey Bömers had de pech dat de bal er via de keeper en de paal niet in ging. In de 16e minuut pikte spits Sierd Janssen het voorbeeld van Mees en Sam op door goed te anticiperen op een foutieve breedtepass en, nadat hij de keeper omspeelt had, de 1-0 te maken.
In de tweede helft had Sportclub Irene de wind mee, maar werd de ploeg uit Geleen ietsjes sterker. Het was in de 68e minuut echter Sierd Janssen die wist te scoren. Na een lange breedtepass van Dylan Peperkamp kwam de bal terecht bij Jeffrey Bömers. Zijn voorzet werd door Sierd omgetoverd tot een doelpunt, 2-0. Een tien minuten voor tijd werd het dan nog onnodig spannend, de combinatieclub kreeg een vrije trap en wist hieruit te scoren, 2-1. Maar twee minuten voor tijd maakte Sierd Janssen zijn derde van de middag. Een zelf versierde strafschop schoot hij feilloos binnen. En dat betekent een 3-1 overwinning en dat Sportclub Irene nog een rol blijft spelen in de derde periode.
Mees en Sam kregen na afloop uit handen van de hattrick hero een bal voorzien van alle handtekeningen van de spelers van Sportclub Irene en een zakje snoep, en werden bedankt voor bewezen diensten. Zien we hun over een jaar over vijftien terug in het eerste elftal? De toekomst zal het leren…
   
Irene
Rik Wilms; Daan van den Ham, Jitse Janssen (82.Nuri Kojil), Dylan Peperkamp, Sten Jochijms (82.Luc Beurskens); Robin Beurskens, Martijn Samson (82.Max Probst), Sam Vanmaris; Jeffrey Bömers, Sierd Janssen, Sven Denessen (20.Nick Engels)
16 Sierd Janssen 1-0
68 Sierd Janssen 2-0
80 Eric van Loo 2-1
88 Sierd Janssen (pen.) 3-1

Deel dit bericht

Meer nieuws

Indelingsprotocol voor Sportclub Irene-jeugd voor het seizoen 2024/2025
Update: Meiden Sportclub Irene alweer kampioen! (incl. verslag wedstrijd)
Vacature: Sportclub Irene zoekt dames (25+) om team te versterken!