Vechtlust belangrijker dan voetbalkwaliteiten

Sportclub Irene in de Media

Dagblad de Limburger 17 april 2023

Sportclub Irene en FCV strijden voor lijfsbehoud in de derde klasse C. FCV weet in tegenstelling tot Irene wat er gevraagd wordt en sleepte zwoegend een punt uit het vuur in Tegelen: 2-2.

Sportclub Irene werd voorafgaand aan het seizoen gezien als een titelkandidaat in de derde klasse C. Toen was de werkelijke kracht van SV Laar echter nog niet bekend in Noord-Limburg. De Weertenaren zijn inmiddels al niet meer te achterhalen. Achter de onaantastbare kampioen volgen nog eens twee clubs uit Midden-Limburg, nummer twee Merefeldia en op plek drie staat MMC Weert. Op dit moment zijn Baarlo en Hegelsom de best presterende clubs in 3C uit het noorden van onze provincie. Het Irene van Eric Caasenbrood is terug te vinden op plaats tien. „Ik had eerlijk gezegd van tevoren niet het idee dat wij een rol van betekenis zouden spelen als je het hebt over de titel. Wel dat we een subtopper zouden zijn, maar we beleven een slecht en teleurstellend seizoen”, zegt Irene-routinier Casper Vermeulen. „We hebben voetbaltechnisch wel een goede ploeg, maar we missen fysieke kracht en de absolute wil om te winnen.” Vermeulen windt er geen doekjes om. Eigenlijk is het al jaren een probleem in Tegelen. Voetbaltechnisch redelijk tot goed, maar er komt dus veel meer bij kijken. En dat mist de ploeg van Caasenbrood.

Een speler die juist wel over fysieke kracht en een echte winnaarsmentaliteit beschikt, is Irene-spits Sierd Janssen. Vorig seizoen reeg hij de doelpunten nog aaneen, dit seizoen was hij tot dusver vooral geblesseerd. Vermeulen: „Sierd is er weer bij, dat is belangrijk voor ons. Hij kan jongens motiveren. Zelf doe ik dat ook. Het is de taak van de oudere spelers.” Tot nu toe baat het niet echt. Irene won voor het laatst op 5 maart van dit jaar, op bezoek bij hekkensluiter IVO.

Eén van de spelers die bij Irenes tegenstander FCV de boel bij elkaar moet houden is centrale verdediger Remi Peters. FCV heeft een punt meer dan Irene. Hoe staat het met de spanning? „Het is elke week spannend. Je speelt steeds een wedstrijd die ontzettend belangrijk is. Dat motiveert, iedere keer is het een uitdaging. Maar het had voor mij wel minder zenuwslopend mogen zijn.” In Tegelen, waar Irene en FCV hun onderlinge duel op het hoofdveld van buurman TSC’04 afwerken, is het toch weer billenknijpen voor Peters en consorten. FCV komt weliswaar na een kwartier spelen op voorsprong via Jannick Hofmann, maar verder is het eenrichtingsverkeer naar het strafschopgebied waar onder meer Peters de boel dicht moet zien te houden. Dat lukt vrij aardig. FCV overleeft de eerste helft en gaat met een 0-1 voorsprong rusten. Snel in de tweede helft krijgt Irene echter een strafschop. Ook deze overleven de bezoekers uit ’t Ven, want Sierd Janssen mist vanaf elf meter. De aanvaller van Irene maakt zijn fout echter goed na de 1-1 van Lars Curvers. Janssen lijkt de matchwinnaar te worden als hij de 2-1 op het scorebord zet. FCV weet in de slotfase door een doelpunt van Julek van Bussel echter nog een punt uit het vuur te slepen. „We zijn absoluut tevreden. Irene was veel sterker, maar we hebben tot het laatste moment hoop gehouden”, zegt een opgeluchte Peters na afloop. „Dit doet ons erg goed. We hebben voor een resultaat gestreden en zijn daarvoor beloond. Dit was het maximaal haalbare. Met vechtlust kom je ver.” Vechtlust. Dat ontbreekt dus in Tegelen. „We hadden deze wedstrijd over de streep moeten trekken”, sombert Vermeulen. „Hier heb je niks aan. We waren de betere ploeg, kregen kansen, kwamen op voorsprong, maar uiteindelijk geef je het nog weg.” Het is tekenend voor een ploeg die niet de absolute wil heeft om te winnen, zoals Vermeulen aankaart. „Alleen al voor onze trainer Eric Caasenbrood moeten we er alles aan doen om minimaal in de derde klasse te blijven. Hij vertrekt volgend jaar naar Meterik, maar werkt nog vol overgave bij onze club. Deze man verdient een afscheid door de voordeur.” Daar hebben ze in Tegelen nog vijf wedstrijden de tijd voor om dat voor elkaar te krijgen. Alleen als Vermeulen & co dat echt willen is er een kans. Vraag het aan de spelers van FCV.

Door: Qasim Hakim

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.